DRUŽENJE PENZIONERA U ORGANIZACIJI AKTIVA ŽENA PENZIONERKI TUZLA (FOTO)

Povodom obilježavanja 25. oktobra – Dana penzionera FBiH, Udruženje penzionera/umirovljenika grada Tuzle – Odbor aktiva žena penzionerki grada Tuzle, organizovalo je prigodno druženje svojih članica i članova u našoj Ustanovi.

Ovom druženju su prisustvovali i korisnici usluga Doma penzionera Tuzla. Na poziv organizatora, gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović govorio je o historiji Bosne i Hercegovine i Tuzle, sa naglaskom na srednevjekovni period i njen uticaj na razvoj grada i države BiH. Pored toga, gradonačelnik je prisutne upoznao sa projektima Grada Tuzle, posebno onima koji se odnose na poboljšanje uslova života osoba treće životne dobi.

Uz gradonačelnika Tuzle, gosti druženja su bili i Mirsad Bakalović, direktor Doma penzionera Tuzla i Jakub Belkić, predsjednik Izvršnog odbora Udruženja penzionera/umirovljenika Tuzle.

Riječi dobrodošlice prisutnima je uputila Zlata Rekić, predsjednica Aktiva žena. U saradnji sa Crvenim križem TK doniran je i veliki broj odjeće i obuće za one kojima je pomoć bila potrebna.