O prehrambenim potrebama korisnika brine se kuharsko osoblje koje obroke i užine priprema od svježih i svakodnevno nabavljanih namirnica. Pri tome se upražnjava HACCP sistem kojim se preventivno osigurava bezbijednost hrane u svakom koraku procesa proizvodnje.
U izradi jelovnika redovno učestvuju i predstavnici korisnika, te svojim sugestijama, primjedbama i prijedlozima doprinose izboru jela što pristupačnijih ukusima starijih osoba, odnosno naših korisnika. Za korisnike čija dijagnoza to zahtjeva, organizovan je poseban dijetetski režim ishrane.
Hrana se poslužuje u hotelskom restoranu prema sljedećem rasporedu:
- DORUČAK: 07:30 do 08:30 sati
- RUČAK: 13:00 do 14:00 sati
- VEČERA: 18:00 do 19:00 sati
Korisnicima koji nisu sposobni za samoposluživanje, obroci i užine se dostavljaju u sobe, a pomoć prilikom hranjenja obezbjeđuju njegovateljice.